çocuk işçiler, hergün 54 miligram nikotini dolaşım sistemlerine sokuyorlar ki bu da 50 sigara içmeye karşılık geliyor.
Yüksek miktarda nikotin zehirlenmesi, baş ağrılarına, bitkinliğe, solunum güçlüğüne ve beyin fonksiyonlarının zedelenmesine neden oluyor.
Aynı rapora göre tütün yetiştirme işi, ABD’den Malavi gibi ülkelere kayıyor. Bunun başlıca sebebi ise, çok ucuz olan işçilik maliyetleri. İçlerinde 5 yaşlarında olanların bile bulunduğu 78.000 çocuk, günde 12 saat çalışıyor ve karşılığında saat başına 1.7 cent (yaklaşık 2 kuruş) ya da bir başka deyişle günlük 30 kuruş alıyor. Çocuklar, çalışırken hiçbir koruyucu giysi kullanmıyor.
Çocuklarda görülen bazı tıbbı bulguların nedeninin ise, çocuklarla yapılan görüşmeler sonucunda, çocukların çıplak avuçlarıyla pestisit kullanmasından kaynaklanıyor olduğu saptandı.
British American Tobacco ve Philip Morris gibi dünyanın en büyük sigara üreticileri, Malavi’den tütün aldıklarını, ancak çocuk işçilik kullanımına karşı olduklarını belirtiyorlar.
Birçok Malavi’li aile, çok fakir olduğu için, çocuklarını tütün tarlalarında çalışmaya göndermek zorunda kalıyor. Plan International, çocuk işçilğin bu bölgede yok edilmesinden daha çok, çocukların daha insancıl koşullarda çalışabilmelerinin sağlanması için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtiyor. Raporda, nikotine sunukluk oranın en aza indirilmesi gerekliliğinden bahsediliyor.